Valerie Maes

5 feiten die je moet weten over masturberen

Masturberen is bij mannen altijd een geliefd onderwerp geweest. Een echte vent trekt regelmatig aan zijn penis. Masturberen bij mannen betekent dat ze zich “aftrekken”. De hand wordt rond de penisschacht gehouden en je trekt omhoog en naar beneden. Om een aftrekbeurt nog lekkerder te maken, kan je allerlei trucjes toepassen. Gebruik een hand, haal glijmiddel naar boven, wissel van hand en geef tegelijkertijd likjes aan de eikel. Laat je fantasie de vrije loop. Vergeet de theorieën over aftrekken en ga gewoon af op het gekreun van je partner. Want, iedere persoon is anders!

Mannen zien masturbatie als een doodnormale zaak. Er is tegenwoordig zelfs een aftrek-spelletje onder tieners. Neem een boterham en leg neer op de grond (of op een laag tafeltje). Voor de liefhebbers en een zoet smaakje kan je de boterham besmeren met chocopasta. In een cirkeltje gaan de jongeren rond de boterham zitten of staan. Ze beginnen aan hun penis te trekken. Wanneer ze klaarkomen, spuiten ze hun sperma op de boterham. Hij die het laatste klaarkomt, moet de boterham opeten. Best walgelijk!

Vrouwen praten veel minder snel over masturbatie. Volgens hen behoort masturberen tot de intieme leefwereld. Zij praten wel gemakkelijker over seksspeeltjes.

Masturberen = relaxatie

Waarom geld uitgeven aan een dure welnessbeurt, een zweterige sauna of een zogenaamde ontspannende massage? Met een vibrator of dildo ontspan je van top tot teen. Een orgasme is het resultaat van een opbouwende spanning. Wanneer deze spanning ontlaadt, ontspant je hele lichaam. Kortom, masturbatie is de ideale relaxtie voor het hele lichaam. Het is zelfs zo dat masturbatie het meest efficiënte geneesmiddel tegen stress is. Het klinkt wat contradictorisch, want iemand die onder stress staat heeft vaak geen zin in seks. Toch kan eventjes masturberen of een goede vrijpartij wonderen verrichten.

Masturberen = einde migraine

Vrouwen die regelmatig een orgasme krijgen, hebben minder last van migraine of (pre)menstruele pijnen. Nee, sorry, schat, ik heb hoofdpijn, is niet langer geldig excuus!

Masturberen = glimlachen

Masturbatie heeft een positieve invloed op je humeur. Zit je in een klein dipje, heb je een slechte nacht gehad of kijk je op tegen een vervelende werkweek. Haal bijvoorbeeld je glazen dildo boven en geniet van je eigen lichaam! Je vergeet even je zorgen en kleine ergenissen, en stapt goed geluimd het kantoor binnen. Wie houdt er niet van een collega met een goed humeur.

Venus Lips clitorisstimulatorMasturberen = jezelf kennen

Iedere mens is anders. Wat jij lekker vindt, kan je niet terugvinden in een boek of op het internet. Door af en toe te masturberen leer je je eigen lichaam kennen. Vrouwen en mannen die regelmatig hun eigen lichaam aftasten, laten gemakkelijker aan hun partner weten wat ze lekker vinden.

Met een vibrator of dildo kan je je eigen grenzen aftasten. Hou je van vaginaal of anaal? Wil je dat je g-plek wordt gestimuleerd of hou je meer van een intense stimulatie van de clitoris? Moeten je tepels gestimuleerd worden voordat je klaarkomt. Kies je een masturbator boven een kunstvagina? Een seksspeeltje is ideaal om te leren wat jij leren vindt. Voor iedere zone is er wel een seksspeeltje op de markt. Mannen kunnen experimenteren met prostaatstimulators en anaal toys. Vrouwen die moeilijk klaarkomen kunnen een clitorisstimulator, zoals Venus Lips clitoris stimulator (zie afbeelding), proberen. Deze speeltjes zijn speciaal ontwikkeld om de clitoris te stimuleren. Om de clitoris te verwennen, kan je ook kiezen voor een vlindertje. Dit zijn kleine vibrerende vlindertjes, bijtjes, dolfijntjes of konijntjes die je met bandjes om je heupen bindt.

Masturberen = heerlijk variëren

Je kan op verschillende manieren masturberen. Gebruik je graag een of meerdere vingers of speel je liever met je seksspeeltje? Masturberen kan voor verrassende ontdekkingen en sensaties zorgen. Heb je een partner die niet graag experimenteert. Geen nood! Met je eigen fantasie en je favoriete seksspeeltje kan je je lichaam bestasten. Ben jij gefascineerd door anale seks? Tijdens het masturberen kan je anale zone bezoeken.

18 Reacties

 1. avatar nick zei:

  interessant om te lezen. ik heb altijd geweten dat aan de slurf trekken gezond is 🙂

 2. avatar dieter zei:

  ik ben inderdaad gelukkiger als ik wat heb kunnen masturberen, maar er gaat toch niks boven een goede vrijpartij

 3. avatar den beer zei:

  ik verkies toch nog altijd mijn hand boven een vrouw. niets voelt zo strak als je eigen hand

 4. avatar mother fucker zei:

  een tenga cupje is ook wel strak 😀

  maar ik heb nog altijd liever een lekker wijfie dat ik kan verwennen

 5. avatar james zei:

  met twee is dubbel zo veel plezier,he.

  of met drie of vier 😀

 6. avatar milf zei:

  soms hebje gewoon nood aan masturberen
  en een man gaat vaak ruw te werk en denken alleen aan hun eigen plezier

 7. avatar vanessa zei:

  gelijk heb je!!! en ze vergeten altijd de clitoris

 8. avatar don juan zei:

  niet alle mannen zijn hetzelfde! ik behandel mijn vrouwtjes met zachtheid en de clitoris krijgt ee uitgebreide beurt 🙂

 9. avatar knikker zei:

  ben je homo ofzo? elke man denkt toch eerst aan zijn eigen orgasme
  als ik bezig ben vergeet ik soms de vrouw

 10. avatar lotteke zei:

  beste knikker, mijn man probeert eerst mij te laten klaarkomen en denkt dan pas aan zijn eigen orgasme
  en hij is geen homo!! 🙂

 11. avatar reinaard zei:

  als ik zie dat mijn vriendin geniet en als ik haar trillend voel klaarkomen dan ik voor mij pas een vrijpartij geslaagd

 12. avatar svenneke zei:

  een vrouw die met een vibrator speelt is echt mega lekker

 13. avatar lovely zei:

  als ik zie dat een van mijn collega’s lachend binnen wandelt weet ik wat zij heeft uitgestoken 😀

 14. avatar vince zei:

  en nu allemaal gaan rukken!

 15. avatar kristof mannaerts zei:

  me zelf leren kenne door te masturberen??

 16. avatar sex master zei:

  ik heb liever de hand van een vrouw dan mijn eigen hand

 17. avatar gilda zei:

  ik kan er van genieten om eens een keertje met mezelf te spelen. geen gedoe met een man en dan gewoon klaarkomen

 18. avatar james zei:

  dat vind ik ook! maar de meeste vrouwen snappen dat niet dat je af en toe eens lekker de hand aan jezelf wilt slaan 🙂

Reageren op dit artikel