Marcel Breemans

Condooms – de basis van veilige seks!

Veilige seks is belangrijk. Wanneer je geen veilige seks hebt, kan je een soa (seksueel overdraagbare aandoening) krijgen. Een soa is een geslachtsziekte die met de juiste medicatie genezen kan worden, maar er zijn geslachtsziekten die je voor de rest van je leven bij je hebt en zelfs dodelijk zijn. Aids, is het meest bekende voorbeeld.

Wanneer je een vaste partner en geen wisselende contacten hebt kunnen jij en je partner zich wagen aan seks zonder condooms, maar vrijen zonder een condoom is alleen aangeraden wanneer je 100% zeker bent. Vrijen zonder een condoom blijft nog steeds een onveilige zaak. Want, een heerlijke vrijpartij mag niet bepalend worden voor rest van je leven.

Condooms voor veilige seks

Verschillende condooms

Condooms zijn transparante hoesjes met een reservoir op het sperma op te vangen. Het condoom wordt over de penis gedaan. Condooms zijn de basis van veilige seks, maar niet alle condooms zijn bij elke seks even veilig.

Dunne condooms, zoals Durex Elite, zijn veilige bij vaginale en orale seks, maar worden niet aangeraden bij anale penetratie. Bij anale seks is het belangrijk om een geschikt condoom te dragen. Voor anale seks is een extra sterk condoom beter. Deze soort scheurt minder snel en is meer gemaakt voor het iets ruwere werk.

Smaakcondooms zijn leuk voor orale seks. Ze maken van de penis een lekkere lolly. Je kan uit verschillende smaken kiezen. Er zijn condooms met de smaak van aardbei, munt, chocolade, vanille, sinaasappel, enz. Deze condooms zijn veilige voor orale seks, maar worden afgeraden bij penetratie. Gebruik de smaakcondooms dus om jullie liefdesleven spannender te maken.

1 Reactie

  1. avatar kas zei:

    durex elite condooms zijn beter als de fetherlite condooms 🙂

Reageren op dit artikel