Valerie Maes

Het gebruik van de zweep in bondage en sm

 

De zweep is een vaak gebruikt speeltje bij SM (sadomasochisme). Een zweep bestaat uit een of meerdere koorden met aan het uiteinde een handvat. Deze zweepjes worden gebruikt om mensen (zachte) klappen te geven om hun gedrag te overmeesteren of als lijfstraf. Er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen een gesel en zweepje. Een zweepje heeft slechts een strook terwijl een gesel meerdere stroken heeft. De meeste zwepen zijn gemaakt uit leer en rubber. Maar je vindt ook zweepjes terug vervaardigd uit touwen, schoenveters en kettingen.

Soft Feel ZweepDe zweep als instrument voor de lijfstraf wordt al eeuwen gebruikt. Denk zo maar aan de uitbuiting van de zwarte slaven. In de Westerse wereld werden zweepslagen van stokken gebruikt in onder andere de gevangenis. Heden worden de lijfstraffen nog steeds gebruikt in de Islamitische landen bij onder andere verkrachting, ontrouw en homoseksualiteit.

In de marine werden op de schepen lijfstraffen gegeven wanneer iemand van de bemanning had gestolen, gevochten of bij muiterij. De beschuldigde kreeg zweepslagen door de kat met negen staarten. Dit was een zweep met 9 stroken. ( touw bestond uit 3 samenstellende delen, die elk op hun beurt weer uit drieën bestond). Het bovenlichaam van de veroordeelde werd ontbloot terwijl hij werd vastgebonden. Bij het geven van de zweepslagen keek de hele bemanning toe.

Zweepjes in de slaapkamer

Seks in combinatie met de lichamelijke straffen heeft op meerdere manieren een effect op ons. Door de pijn wordt de stof endorfine vrij gemaakt. Deze stof heeft een pijnstillende werking en brengt je tijdelijk in een kleine roes. Door het (lichte) slaan op de huid, gaat deze extra gevoelig worden wanneer deze aangeraakt of gestreeld wordt.
Deze soort van SM wordt vaak in een relatie gebruikt wanneer de partner zich mentaal en lichamelijk helemaal overgeeft aan de partner. Later kan hij/zij zeker rekenen op een rijkelijke beloning. Anderen genieten van het uitdelen van de lijfstraffen omdat dit hen een gevoel van macht geeft, wat zij als opwindend kunnen ervaren. We vinden deze gedachten ook vaak terug in het rollenspel. Het meest voorkomende rollenspel in de SM is die van de meester en de slaaf.

Meesterzweep

Als de partner echt geniet van dit machtspel en van de (lichte) pijn, kunnen jullie altijd over gaan tot het gebruik van de zweep. Het beste koop je een kleine zachte zweep met meerdere strengen die bestemd zijn voor de seksuele doeleinden. Je kan de zweepjes gebruiken voor (lichte) tikjes, maar ook om je partner hiermee te strelen. Je kan ook de erogene zones van je partner altijd prikkelen met de zweepjes. Deze plekjes zijn van natuur al heel gevoelig en zullen zeker bij de partner genot bezorgen.Paddle

Paddle

De paddle is een plat slagwerktuig. Deze kunnen worden gebruikt voor erotische prikkelingen en in het rollenspel. Elkaar heel voorzichtige klapjes hiermee uitdelen kan opwindend en plezierig zijn. Maar ga hiermee nooit te hard slaan of op kwetsbare gebieden zoals het hoofd en het gezicht. Je kunt de klappen afwisselen met strelingen, kusjes, likjes en knuffeltjes. Laat je partner genieten en sidderen van genot.

Reageren op dit artikel