Valerie Maes

Het ideale voorspel? Een erotische massage!

We kunnen er niet genoeg de nadruk op leggen: een geslaagd voorspel zorgt voor een geslaagde vrijpartij. Een vluggertje is leuk, maar af en toe wat meer tijd en energie aan je geliefde besteden wordt door mannen en vrouwen gewaardeerd. Kortom, neem de tijd voor een zalig voorspel!

Wat een geslaagd voorspel is hangt uiteraard af van wat jij en je partner lekker vinden. Ik ben alvast van mening dat een erotische massage een geslaagd begin is om te vrijen. Een erotische massage met de juiste handelingen, de juiste massageolie en uiteraard de juiste persoon laten al mijn zintuigen tintelen. Over de perfecte massage zijn boeken volgeschreven. Ik wil het kort en duidelijk houden. Zodat je meteen van start gaan en je geliefde in vuur en vlam kan zetten

Hoe een geslaagde (erotische) massage geven?Erotische massage als voorspel

 1. Zorg dat het lekker warm is op de kamer. Een zwoele kamer betekent dat jij (en je partner) minder kleren dragen. Een warme gloed op een naakte huid voelt altijd aangenamer dan een koud briesje. Erg sexy is het om alleen een paar sexy pumps of een parelketting te dragen.
 2. Sexy muziek is een must. Laat erotiserende klanken jullie in de juiste stemming brengen.
 3. Romantisch en verleidelijk zijn kaarsjes. Plaats op strategische plaatsen romantische kaarsjes en de massage is half geslaagd.
 4. Geen massage zonder massageolie. Een goede massageolie moet niet duur zijn. Er bestaan verschillende varianten massageoliën: van likbare massageolie tot neutrale massageolie. Wat de prijs van de massageolie interesseert niemand, de geur en de kwaliteit van de massageolie wel. Pas de massageolie aan, aan de wensen van je partner. Heeft je geliefde een hekel aan aarbeien, haal dan ook geen massageolie met een aarbeiengeur. Een massageolie bevordert het masseren. Wil jij je partner een lekkere massage geven? Massageolie halen!
 5. Verwarm de massageolie! Een koude vloeistof op een blote huid voelt absoluut niet aangenaam en kan de erotische sfeer verpesten. Massageolie kan je verwarmen door het flesje onder lauw water te houden (pas op: niet onder kokend heet water, glazen flesje kunnen hierdoor barsten!). Een andere oplossing is het flesje massageolie onder een warmwaterkruik te verwarmen.
 6. Begin met masseren doe je best van kop tot teen. Begin aan de slapen en de nek, maak cirkelvormige bewegingen, en laat je handen richting rug en schouders glijden. Ga langzaam naar beneden en besteed voldoende aandacht aan benen en billen. Met je duimen maak je de spieren los. Heerlijk ontspannend!
 7. Draai je partner om en laat hem/haar toekijken hoe je massageolie op je borsten/borstkas wrijft. Leun tegen je partner en wrijf met je hele lichaam over het lichaam van je liefste. Deze vorm van massage, een body-to-body massage genoemd, is voor beide partners erg opwindend. Kortom, het perfecte begin voor een zalige vrijpartij!
7 Reacties

 1. avatar van luyten c zei:

  ik vind het zalig als mijn man mijn voeten masseert. ik heb een staande job en een voetmassage doet dan zalig.

 2. avatar Ine zei:

  Ik moet toegeven dat er idd niets boven een massage gaat. ik kom dan helemaal tot rust en wanneer mijn ventje langs mijn borsten streelt word ik echt opgewonden

 3. avatar suzy zei:

  als je nu eens van onder naar boven zou masseren. dat is nog leuker

 4. avatar lien zei:

  een goede massageolie is sabai olie. die ruikt goed en je kan er echt zalig lang mee masseren.

 5. avatar Erik zei:

  Dat vind ik ook. Die sabai olie heeft een frisse en toch erotische geur! Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om een heel lichaam te masseren.

 6. avatar sweety zei:

  een massage is zeker zalig als voorspel maar ik vind een voorspel met knuffelen en zoenen ook wel spannend. opwindend om zijn baard langs mijn wangen te voelen.

 7. avatar Erotische massage zei:

  Je kunt ook samen met je partner een erotische massage ondergaan tijdens een parenmassage!

Reageren op dit artikel