Alisa Dupont

Het vrouwelijke orgasme: tips en trucs

Vrouwen en hun orgasmeVeel vrouwen hebben te kampen met orgasme-problemen. Vaak voelen mannen zich hierom schuldig. Ze denken dat het aan hen ligt, waardoor hun zelfbeeld een enorme deuk krijgt.. Maar, ook de vrouw kan een steentje bijdragen om makkelijker een orgasme te krijgen. Hiervoor bestaan enkele kleine trucjes. Wij reiken een paar hulpmiddeltjes aan waardoor je geliefde zich zal ontspannen en zo gemakkelijker tot een orgasme zal komen.

Weg met de stress

Wanneer je niet ontspannen bent, zal het amper lukken om een orgasme te krijgen. Mannen kunnen heel goed de klik maken en al hun zorgen van zich afschuiven. Bij veel vrouwen blijven de dagelijkse problemen in het hoofd rondspoken. Niet enkel haar werk spookt vaak door haar hoofd, ook haar gezin en huishouden vormt een bron van stress. Daarom kan het een aanrader zijn dat de man eventjes helpt in het huishouden of met de kindjes. De conclusie van een wetenschappelijk onderzoek bij 12.000 Engelse mannen bevestigt dit. Mannen die hielpen in het huishouden, hadden meer 75% meer kans op een potje vrijen.

Romantisch sfeertje

Haal je romantische karakter boven en verwen haar eens op een aangename manier. Je kan de lichten in de slaapkamer dimmen, brandende valentijnskaarsjes plaatsen, rozenblaadjes strooien en een romantisch muziekje opzetten. Je partner komt ongetwijfeld in de juiste stemming.

Sensuele massageSensuele massage

Wie houdt er niet van een relaxerende massage? Je kan willekeurige plekjes masseren, maar vergeet toch maar niet de erogene zones. Deze gevoelige plekjes zijn een ultieme bron van genot. De meeste vrouwen houden ervan dat hun borsten gestreeld te worden. Je kan je partner verwennen met de hand en mond, maar daarnaast zijn er ook nog andere manieren. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van warme massageolie of (vibrerende) massage-apparaten.

Ken je lichaam

Jammer genoeg kennen heel weinig mensen hun eigen lichaam. Woorden zoals de “G-plek” zijn hun totaal vreemd. Jammer, zeker als je weet welk plezier het je kan verschaffen. Gelukkig bestaan er tal van boeken en informatieve seksfilms die hierover informatie geven.
Een gouden tip: schaam je zeker niet om je eigen lichaam te bestuderen voor de spiegel. Je kan het uiteraard ook altijd samen verkennen met je partner.

Oefenen met die spieren

Oefening baart kunst. Je kent deze uitspraak ongetwijfeld! Span af en toe eens de spieren van de vagina op. Dit doe je door je buik in te trekken. Wanneer je deze spier traint, gaat ze na verloop van tijd gevoeliger worden. Span daarom deze spier enkele seconden op. Herhaal dit dagelijks een paar keer. Je zal gauw een verschil merken wanneer je partner jou een heerlijke verwenbeurt geeft. Fun Balls zoals Smartballs zijn tevens een ontzettend goed hulpmiddel om je vaginaspieren te trainen.

Seksspeeltjes

Als je je partner af en toe eens verrast met een leuk en spannend seksspeeltje, zal zij ongetwijfeld meer zin krijgen. Beperk je zeker niet tot een vibrator of dildo. Heel wat vrouwen zijn zeker te vinden voor wat Soft-bondage. Aangezien dit een gevoel van macht of overgave geeft, zal je partner snel opgewonden geraken.

Reageren op dit artikel