Gitte

Hoe de eerste keer over bondage praten?

Bondage is hoogstwaarschijnlijk de meest beoefende tak van BDSM. BDSM staat voor bondage en sm. Bondage wordt door sommigen gebruikt om het seksleven nieuw leven in te blazen. Anderen zien bondage als een ware kunstvorm. Experimenteren met bondage doe je niet alleen. Bondage beleef je samen met een of meerdere partners. Hoe vertel je het beste aan je partner dat je nieuwsgierig bent naar bondage en dat je eens een keertje wilt experimenten?

Praten over bondage

Praten over bondage is erg belangrijk. Wanneer je seksspeeltjes wilt gebruiken, praat je toch ook met je partner? Bij bondage is dit nog belangrijker! Het verrassingseffect kan bij deze vorm van seksbeleving totaal verkeerd aflopen. Bij bondage wordt een van de partners vastgebonden. Dit betekent dat er paniekgevoelens kunnen ontstaan. Kortom, praat met je partner over je diepste verlangens.

Door de media en het internet hebben we vaak een negatief beeld van bondage. Bondage wordt als op foto’s of filmpjes als een extreme seksvorm beschouwd. We krijgen foto’s en filmpjes te zien waar mensen met zware touwen en moeilijke knopen zijn vastgebonden. Ontsnappen is onmogelijk. Vergeet deze extreme vorm van bondage! Slechts een klein percentage van de bondage-liefhebbers beleeft deze extremere varianten. Wie met bondage start, begint steeds met soft-bondage. Deze mildere vorm van bondage is sensueel, romantisch en zacht. Je partner wordt met pluche handboeien Koppel praat over bondagevastgebonden, geblinddoekt met een zacht oogmasker of gekieteld met een zacht veer. Deze vorm van bondage is bedoeld om jullie seksuele relatie nieuw leven in te blazen.

Praat op de juiste moment met je partner! Naar de fles alcohol grijpen is niet de geschikte moment. Vertel je geliefde dat je begrip hebt voor haar/zijn reactie. Je kan eventueel een attribuut voor soft-bondage laten zien. Een goed voorbeeld zijn pluche handboeien. Deze metalen handboeien zijn met zachte pluche afgewerkt. Ze zijn gemakkelijk om te doen, en zeer snel te ontgrendelen. Je vindt pluche handboeien in een sexshop, maar ook in een gadget-winkel, waardoor ze een weinig extreme uitstraling hebben. Je kan tegen je geliefde vertellen wat je zo aanspreekt in bondage. Hierdoor kan hij/zij je beweegredenen beter begrijpen.

Ja, ik wil…bondage proberen

Wanneer je partner heeft toegestemd, moet je open vragen te stellen. Vraag wat je partner van bondage verwacht. Wil hij/zij op ieder moment kunnen ontsnappen? Hoe wil hij/zij worden vastgebonden? Alleen aan de polsen of ook aan de enkels? Daarna kunnen jullie samen het aanbod in een sexshop overlopen. Welke artikelen spreken jullie beide aan? Door samen voor bondage te kiezen en samen bondage-artikelen te kopen zullen jullie als koppel dichter naar elkaar groeien.

5 Reacties

 1. avatar Stephan zei:

  wat hier staat is echt heel mooi geformuleerd. het is inderdaad zo dat bij bondage je moet praten want anders werkt het niet. ik en mijn vrouw hebben ook lang gepraat om de volgende stap naar extreme bondage te zetten. sinds kort gebruiken we 1 keer in de maand touw en tape en soms ook haken en dat voelt geweldig. door hierover te praten zijn wij een nog hechter koppel geworden.

 2. avatar karolien zei:

  bondagetouw en bondagetape vinden wij wat extreem. we houden het nu nog bij voorgevormde handboeien of enkelboeien. misschien dat we door te praten wat meer zullen experimenteren met bondage maar voorlopig zit het goed bij ons.

 3. avatar bernd zei:

  Wij doen al jaren aan zogenaamd soft-bondage en het blijft ons gewoon plezieren. We hebben ook nog niet de drang gehad om verder naar extremere dingen te gaan. Daar hebben we allebei nog wat schrik voor.

 4. avatar Joris zei:

  Heel mooi stukje om je relatie met bondage een nieuwe wending te geven. Inderdaad super romantisch om vast gebonden af te wachten wat je partner met je gaat doen.

 5. avatar Biker zei:

  idd,prachtig omwoord, wij doen het al enkelle jaren en, het geeft een exstra in ons sex leven en open vele deuren naar….;

Reageren op dit artikel