Gitte

Hoe de geschikte halsband voor bdsm vinden?

Halsbanden en leibanden worden vaak gebruikt bij bdsm. Een halsband of leiband wordt gedragen door de sub, de zogenaamde onderdanige slaaf. Hij of zij moet luisteren naar de bevelen en regels van de meester(es). Meestal krijgt de sub de halsband cadeau van zijn overheersende meester(es).

Diverse halsbanden

Wanneer je een halsband wilt kopen, moet je je eerst afvragen waarvoor de halsband dient. Dient de halsband voor een rollenspel of om de onderdanige slaaf te bepalen? Er zijn immers diverse soorten halsbanden.

  Smalle halsband met kleine nietjesSmalle slavenhalsbanden, zoals de smalle halsband met kleine nietjes (zie afbeelding), zijn ideaal om de bepalen wie de sub/slaaf speelt. Slavenhalsbanden zijn te herkennen aan het kleine ringetje. Door deze ring kan je een leiband, touw of handboeien halen. Zo kan je de onderdanigheid nog meer in de verf zetten. Slavenhalsbanden zijn van leder of rubber gemaakt, en sluiten achteraan met een gesp of een velcrosluiting.

Smalle halsbanden zijn verkrijgbaar met of zonder versieringen. De ultieme slavenhalsband is de halsband met verlengstuk.

Brede halsband met grote knopjes

  Brede halsbanden, zoals brede halsband met grote knopjes (zie afbeelding), zijn halsbanden waardoor jij je hoofd niet kunt bewegen. De nek wordt stijf gehouden, omdat de halsband de nek volledig omspant. Deze soort van halsbanden zijn vooral populair bij gevorderden bdsmers. Ze zien er ook wat extremer uit dan de smalle halsbanden.
  Smalle halsband met lange spikesDecoratieve halsbanden, zoals smalle halsband met lange spikes (zie afbeelding), zijn halsbanden die ideaal zijn voor de beginnende bondage-liefhebber. Ze zien er stoer en heerlijk fetisch uit. Ze zijn geschikt voor in de slaapkamer, omdat ze er mooi uit zien. Decoratieve halsbanden kunnen met studs, nietjes, kettingen of spikes zijn versierd.

Deze halsbanden zijn ook geschikt om als slavenhalsband te gebruiken. Door het metalen ringetje kan je een leiband halen.

Waarom geen halsband in de dierenwinkel kopen?

Halsbanden die je in een seksshop koopt, zijn ontworpen voor mensen. Ze verzekeren veiligheid en een comfortabele pas- en draagvorm. Het is  verleidelijk om een halsband in de dierenwinkel te kopen, maar pas op! Een hond heeft in de nek een veel dikkere vetlaag dan een mens. Halsbanden voor honden zijn aan de binnenkant minder goed afgewerkt dan de halsbanden die geschikt zijn bdsm. Wanneer je een halsband voor een hond draagt, zit dit oncomfortabel en kan het veelvuldig schuren voor wondjes in de nek zorgen.

Doggie masker met leibandHalsbanden voor mensen zijn verkrijgbaar in diverse maten. Hierdoor zit een halsband comfortabel. Dit betekent dat je nog gemakkelijk kan ademen en slikken. Halsbanden voor honden zijn niet te koop in verschillende maten. Een hondenhalsband dient er immers voor dat de hond aan de leiband blijft en niet wegloopt. Wil je toch in een hond veranderen? Draag het doggie masker met leiband (zie afbeelding). Dit lederen masker verandert je in een trouwe hond.

6 Reacties

 1. avatar birgen zei:

  een halsband is echt vééél te extreem! ik vind dat iets voor gekken!bah

 2. avatar Meesteres zei:

  @birgen. het hoort gewoon bij bdsm! wanneer je niet van extreem houdt dan hoef je ook geen halsband te dragen. bij bdsm kan je helemaal zelf kiezen.

 3. avatar N.J. zei:

  wij doen ook aan bdsm maar dan zonder halsbanden. (al heb ik nu wel zin gekregen om het aan mijn vriendin voor te stellen :-))

 4. avatar maureen zei:

  mee eens, heb niet meteen een halsband nodig om te weten wie bij ons de master is. wat ik veel belangrijker vind is dat er latex bij betrokken is

 5. avatar Ver@ zei:

  lates is idd sexy maar zo moeilijk aan te trekken

 6. avatar Denise zei:

  oefening baart kunst, start met een latex rok. dat trek je veel sneller aan dan andere latex of koop latex met een rits 🙂

Reageren op dit artikel