Marcel Breemans

Ik had een natte droom! Help!

manEen natte droom heb je wanneer je tijdens het slapen een zaadlozing krijgt. Iedere man heeft er wel eens een keertje "last" van. Sommige mannen schamen zich om een natte droom. Hoe moeten ze dit aan hun partner uitleggen, want…ze hebben die nacht helemaal niet van hun partner gedroomd. Integendeel, de knappe blondine uit de private seksfilms speelde een belangrijke hoofdrol. Dat je een natte droom had terwijl je over een pornoactrice droomde, is puur toeval. Een natte droom heeft niets met de inhoud van je droom te maken. Het is een biologische reactie van het lichaam.

 

Natte dromen krijgen je in de REM-fase. REM staat voor Rapid Eye Movement. In deze slaapfase droom je erg intens. Je lichaamsfuncties werken op volle toeren waardoor er veel bloed naar de eikel of vagina wordt gestuurd. Hierdoor kan je een natte droom krijgen. De inhoud van de droom is hierdoor niet van belang. Je kan ook een natte droom beleven door te dromen over een oerlelijk iemand.

Jonge mannen = meer natte dromen

Naar wie natte dromen krijgt, is nog niet veel onderzoek gedaan. Wel is bekend dat vooral jongere mannen meer natte dromen hebben. 1 op 10 mannen krijgt zijn eerste ejaculatie in zijn slaap. Er zijn geen cijfers over hoeveel natte dromen een man in zijn leven krijgt. De ene man krijgt slechts 1 natte droom, een andere man heeft er wekelijks mee te maken. Wist je dat ook vrouwen een natte droom kunnen hebben? Het resultaat is wel niet zo groot als bij een man.Er komt hooguit een beetje vaginaal vocht in het slipje.

8 Reacties

 1. avatar jean-pierreke zei:

  nog nooit gehad en ik hoop het nooit te krijgen. dat vind ik echt vies.

 2. avatar jurgen vds zei:

  vies? man! dat is toch heel normaal!

 3. avatar Julienne zei:

  Ik vind het toch wel raad als mijn man een natte droom heeft gehad en hij zegt dat hij niet over mij heeft gedroomd, nu weet ik dat ik me geen zorgen hoef te maken

 4. avatar tara zei:

  ik zou het ook raar vinden maar zou me niet bedrogen voelen 🙂

 5. avatar guus zei:

  volgens mij gebeurt dit alleen wanneer je jong bent, na mijn 25 heb ik geen natte dromen meer gehad

 6. avatar jorn zei:

  ik ben 36 en heb toch wel maandelijks een natte droom en dan heb ik meestal niet over mijn vriendin gedroomd 🙂

 7. avatar Gooze zei:

  ik heb een vriendin dat regelmatig natte dromen heeft. vind ik best opwindend

 8. avatar joep zei:

  een vrouw dat een natte droom heeft? dat geloof ik niet

Reageren op dit artikel