Gitte

Intiem scheren: hoe en waarom?

intiem scherenOntharen is hipper dan hip! Vooral vrouwen kiezen ervoor hun intieme zone te scheren, harsen, waxen of te laten laseren. Intiem scheren is veruit het populairst. Het is snel, gemakkelijk, pijnloos en goedkoop. De laatste jaren hebben ook mannen de voordelen van intieme ontharing ontdekt.

Naast het esthetische aspect spelen hygiënische en erotische redenen een belangrijke rol.

Voordelen van intieme ontharing

  • Esthetisch

Haartjes die naast de bikinislip of zwembroek komen piepen…het is geen fraai zicht.

  • Hygiënisch

Geurtjes en schaamluizen maken geen schijn van kans.

  • Erotisch

Orale seks wordt een pak aangenamer. Je krijgt geen vervelend schaamharen in je mond en een geschoren zone is des te gevoeliger voor aanrakingen.
Elkaars schaamhaar scheren is bovendien een ontzettend opwindend spelletje. Met scheersjablonen scheersjablonen kan je allerlei vormen (zoals een hartje, sleutelgat en lotusbloem) maken.

Hoe de eerste keer intiem scheren?

 1. Eerst knip je de lange schaamharen korter met een schaar of intiem trimmer.intiem trimmer voor intieme ontharing
 2. Neem hierna een warm bad of douche. De huid zal soepel en zacht voelen waardoor het scheren makkelijker zal gaan
 3. Koel de plek die je wilt scheren af.
 4. Gebruik een goede scheergel, zoals Sensuals Scheercreme Man sensuals scheercreme man of Sensuals Scheercreme Vrouw sensuals scheercreme vrouw. Laat het scheerschuim een paar minuutjes inwerken.
 5. Neem een scheermesje en scheer met de haarrichting mee! Dit verkleint de kans op huidirritaties, ingegroeide haren en een branderig gevoel. (Later hoor je voor een gladder resultaat tegen de haarrichting in te scheren.
 6. Na het scheren maak je je intieme zone proper met water en droog je ze af. Met een bikini shaver bikini shaverkan je de kleinste haartjes verwijderen.
Reageren op dit artikel