Marcel Breemans

Het juiste condoom kiezen: maten en materialen

CondoomVeilige seks heb je enkel als je een condoom draagt. Geen enkel middel is zo preventief tegen geslachtsziekten of een onverwachte zwangerschap. Helaas zijn er nog steeds veel mensen die dit vaak vergeten, omdat het vrijen met een condoom volgens hen minder lekker zou zijn. De afgelopen jaren zijn er echter heel wat verschillende soorten condooms ontwikkeld , waardoor dit euvel verleden tijd is geworden. Gevoelige, fijne en daarbij het belangrijkste, veilige seks is nu alleen nog maar een kwestie van het juiste condoom te kiezen!

Om het je gemakkelijker te maken hebben wij drie punten voor je beschreven waardoor je het juiste condoom vindt. Natuurlijk is er op internet ook veel informatie te vinden over condooms, maar vaak proberen zij enkel maar een bepaald merk aan te prijzen.

1. Ken je eigen maat

Helaas kennen er maar weinig mannen hun juiste condoommaat. De meesten mannen denken namelijk dat een condoom maar een maat heeft. Niets is minder waar! Natuurlijk is het niet zo gemakkelijk als schoenen gaan passen of de juiste broek kopen, maar condooms bestaan wel degelijk in verschillende maten.

Het gaat bij de maat van een condoom niet zozeer om de lengte van je penis, maar het gaat voornamelijk om de dikte oftewel de omtrek van je penis. Om je condoom dus goed te kunnen laten passen en lekker laten aanvoelen mag een condoom, net als schoenen, niet knellen. Daarbij kan een te strak zittend condoom ook nog eens veel sneller scheuren! Wanneer een condoom te los zit, bestaat de kans dat deze gaat afglijden. Dit is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Het is de nominale breedte die aangegeven wordt bij de condooms. Dit wilt zeggen dat je de breedte moet nemen van een condoom die plat op tafel wordt gelegd. De gemiddelde breedte hierbij is 52 mm.

Bij anatomisch gevormde condooms is de maatgeving toch weer net iets anders en is het gemiddelde gesteld op 56 mm. Anatomische condooms zijn niet recht, maar hebben meer de vorm van je penis.

Daarnaast zijn er dan ook weer de strakkere condooms, deze hebben een maat van 47- 49 mm. Heb je een ruimer condoom nodig, dan heb je deze vanaf 57 mm.

2. Kies condooms voor het juiste gebruik

Vrijwel elk condoom is geschikt voor vaginale seks. Ze zorgen ervoor dat er geen SOA worden overgedragen doordat de uitwisseling van lichaamsstoffen tot het minimale wordt beperkt. Wanneer je graag wat extra stimulatie wilt, kan je natuurlijk kiezen voor condooms met extra stimulatie. Zo zijn er bijvoorbeeld condooms met ribbeltjes, verschillende soorten glijmiddelen en nopjes (bijvoobeeld Durex Pleasuremax, EXS Smiley, Durex Sensation Condooms). Een beetje glijmiddel gebruiken voor het omdoen van een condoom zorgt er niet alleen voor dat het condoom makkelijker omgaat, maar geeft je ook een beter gevoel tijdens het vrijen.

Smaakcondoom Bubble Gum RapBij orale seks, dus seks met de mond, zijn er verschillende condooms met smaakjes, aroma`s en geuren te verkrijgen (bijvoorbeeld de populaire smaakcondooms 12 stuks). Diegene die het meest verkocht worden zijn de aardbei, banaan en ook de chocolade (bv. Laverta Chocolade Condoom) wordt graag genomen. Maar, kies zelf diegene die je het lekkerst vindt, want er zijn nog veel meer verschillende soorten smaakjes, zoals EXS Bubble Gum Rap, die smaakt naar kauwgum. Voor mannen die graag een smaakje hebben als ze hun vrouwelijke partner likken zijn er liklapjes, beter bekend als beflapjes.

Wanneer je graag aan anale seks doet zou je eigenlijk een normaal condoom kunnen gebruiken mits je voldoende glijmiddel neemt. Zonder glijmiddel kan je immers de anus irriteren of verwonden. Nog beter is een dikker, steviger condoom, zoals de Gay Safe of de EXS Max Protection, te gebruiken.

3. Kies condooms van het juiste materiaal

Durex Avanti CondoomsBijna alle condooms zijn gemaakt van rubberlatex. Ze zijn zeer sterk en bieden een zeer goede bescherming tegen de overdracht van seksueel overdraagbare aandoeningen. (SOA) Ook zijn ze zeer effectief om een ongewenste zwangerschap te voorkomen, mits bij juist gebruik natuurlijk. Helaas komt het ook wel eens voor dat er mensen zijn die allergisch zijn voor latex. Gelukkig bestaat er dan de mogelijkheid om voor een ander materiaal condoom te kiezen. Durex Avanti 5 stuks zijn condooms latexvrije condooms, gemaakt van polyurethaan. Dit product is veel dunner, maar wel net zo effectief als een latex condoom om SOA of een eventuele ongewenste zwangerschap tegen te houden. Helaas zijn ze soms wel wat duurder dan de latex condooms, maar dat mag geen excuus zijn.

Ook zijn er nog steeds de Lamsdarm-condooms te verkrijgen. De naam zegt het al, deze condooms zijn gemaakt van lamsdarmen. Ze zijn zeker geschikt om zwangerschappen te voorkomen, maar helpen je NIET te beschermen tegen een SOA of HIV. Bacterieën en virussen komen door de porieën van de lamsdarm heen, maar laten geen spermacellen door.

Condooms via internet kopen is bijna altijd goedkoper dan ze via de winkel of drogist te gaan kopen. Ook heb je dan de discretie en hoef je niet persoonlijk condooms te vragen aan een medewerker. Je kan ook op je gemak bekijken welk condoom nu eigenlijk het best bij je past. Het team van Erotiekonline staat ook altijd klaar om je met je keuze te helpen.

1 Reactie

  1. avatar gratis condooms zei:

    Hallo, Dit bericht is super goed gemaak! Als ik door je blog kijk denk ik aan een oude vriend die ik van vroeger ken, hij praat hier ook altijd over. Ik zal dit bericht aan hem geven, misschien heeft ie er wat aan. Super!

Reageren op dit artikel