Valerie Maes

Oorzaken en oplossingen voor vaginisme: de Berman Center Dilator Set

De laatste jaren zijn er heel wat seksuele taboes doorbroken. Seksspeeltjes horen tegenwoordig bij onze hedendaagse seksbeleving, maar ook anale seks is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse fantasieën. Rond vaginisme blijft echter een onmiskenbaar, schijnbaar niet te doorbreken, taboe zweven.

Bij vaginisme trekken de spieren van de bekkenbodem onwillekeurig samen. Penetratie wordt bijna onmogelijk. Seks, maar ook het inbrengen van een tampon is voor vrouwen die leiden aan vaginisme onuitvoerbaar. Bij zij waarbij penetratie wel lukt, is dit vaak zeer pijnlijk. Ze kunnen niet genieten een normale vrijpartij. Vaak wordt gedacht dat de vrouw te nauw is voor de man zijn penis. Dit is bijna altijd fout. De vrouw trekt ongewild de bekkenbodemspieren samen. Psychologische problemen (zoals verkrachting), maar ook lichamelijke problemen (zoals een infectie of trauma) liggen aan de basis van vaginisme.

Oplossing

Wanneer een psychologisch probleem de oorzaak is van vaginisme, wordt een of meerdere sessie bij een psychotherapeut aangeraden. De specialist zal proberen je angst voor het seksuele te overwinnen.

Berman Center Dilator SetVoor de fysieke oorzaken van vaginisme bestaan er verschillende geneeswijzen. In universitaire ziekenhuizen probeert men de bekkenbodemspieren te heropvoeden. Dit is een geleidelijk en langzaam proces. Men zal de patiënt vragen om haar vinger in haar vagina te steken. Als dit lukt (na vaak lange tijd), zal de therapeut een dun staafje in de vagina proberen in te brengen. De volgende stap is twee vingers in de vagina.

Tegenwoordig kan je ook zelf aan de slag. Met de Berman Center Dilator Set leer je je bekenbodemspieren geleidelijk aan te ontspannen. Deze set bestaat uit een dilator met 3 verwisselbare opzetstukken. Begin met het kleinst formaat en probeer dat zachtjes in te brengen. Wanneer dit uiteindelijk lukt, kan je overstappen naar de volgende grootte. Om een dimensie van genot aan je geneeproces te voegen, kan je de zachte sleeve met nopjes over de opzetstukken schuiven. Met de dilator set genees je vaginisme op een aangename en goedkope manier.

3 Reacties

  1. avatar reinaard zei:

    had al wel eens van vaginisme gehoord maar dacht dat het niet op te lossen was. goed dat het wel kan

  2. avatar M zei:

    Waar kan je dit kopen? Ben hopeloos op zoek..

  3. avatar Vaginisme zei:

    Goed dat jullie hier aandacht aan besteden!

Reageren op dit artikel