Bart Van Lommelen

Seksspeeltjes voor hem en haar: anale sekstoys en voorbinders

Een glimp in onze seksshop laat er geen twijfel over bestaan. Er bestaan verschillende soorten seksspeeltjes waar een groot deel van de bevolking nog nooit heeft van gehoord. Een vibrator, dildo of opblaaspop klinkt bekend in de oren, maar een butt plug of prostaatstimulator roepen dikwijls vragen op. Zo bestaan er speeltjes die voor beide geslachten geschikt zijn, maar ook seksspeeltjes die exclusief voor hem of haar zijn gemaakt.

anale vibrator BlissLaten we vibrators als voorbeeld nemen. Vibrators zijn seksspeeltjes die meestal voor vrouwen zijn gemaakt, maar anale vibrators (meestal zijn dit vibrators met balletjes, zoals Bliss (zie afbeelding)) kunnen ook door mannen worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor dildo’s: een dildo is in een eerste instantie een seksspeeltje voor een vrouw. Wanneer een dildo een brede voet heeft, kan hij door de man als anaal speeltje worden gebruikt.

Anale sekstoys zijn doorgaans gemaakt voor anale stimulatie bij de man en de vrouw. Butt plugs, bijvoorbeeld, zijn (vaak) driehoekige toys met een brede basis. Je brengt ze met wat glijmiddel in de anus. De mannelijke en de vrouwelijke anus zijn beide evenveel geschikt voor dit seksspeeltje. Afhankelijk van de keren dat je anale seks hebt gehad, of wanneer je aan anale stretching hebt gedaan, kan je de diameter van een seksspeeltje laten toenemen. Om de rekbaarheid van je anus te trainen, kan je seksspeeltjes kiezen die verkrijgbaar zijn in verschillende doorsneden. Je begint dan met de kleinste diameter, en bouwt langzaam op tot de grootste diameter. De butt plugs classics is hier ideaal voor. Dit is een glad, zacht anaal seksspeeltje dat verkrijgbaar is in drie maten. Om een breder seksspeeltje gemakkelijker te laten binnenglijden, kan je je anus prepareren met een anale vibrator.

Er zijn echter anale seksspeeltjes die alleen voor de man geschikt zijn. Deze anale seksspeeltjes die exclusief voor mannen zijn, worden vaak prostaatstimulators genoemd. Zoals het woord doet vermoeden, zijn dit seksspeeltjes die de prostaat stimuleren. De prostaat, ook wel de mannelijke g-spot genoemd, zit een eindje in de anus. Hij voelt als een harde walnoot. Wanneer de prostaat wordt gestimuleerd, komt de man op een intense en hevige manier klaar. Een populaire prostaatstimulator is anaal vibrator pleasure wand. Deze vibrerende knul geeft de prostaat een intense massage.

Voorbinders

Mr. Big Hollow voorbinderEen ander speeltje dat zowel door mannen als vrouwen kan worden gebruikt, zijn de voorbinders. Voorbinders zijn dildo’s of vibrators die je kan “voorbinden”. Meestal zitten ze bevestigd in een stevig harnas, maar er zijn ook voorbinders die je enkel met heupbandjes kan ombinden. De harnassen of heupbandjes zijn vaak verstelbaar en dus aan te passen aan de eigen maat. Sommige voorbinders zijn op en top gebruiksvriendelijk: je kan de dildo of vibrator uit het harnas verwijderen en daardoor het speeltje gemakkelijk proper maken. De dildo of vibrator kan je dus ook zonder harnas gebruiken. De Vac-U-Lock met verwisselbare dildo’s is een absoluut staaltje gebruiksgemak. Je kan naar hartelust kiezen en wisselen tussen de verschillende soorten dildo’s die op de plug kunnen worden geplaatst.

Het is een wijdverspreid misverstand dat voorbinders alleen geschikt zijn voor lesbische liefde. Het klopt inderdaad dat 70% van de voorbinders door lesbiennes worden gekocht. De voorbinders voor 2 vrouwen, zijn anders dan de voorbinders voor een hetero koppel. Lesbische vrouwen kiezen best voor een volle voorbinder. Een volle voorbinder is uiteraard niet geschikt voor een man. Een holle voorbinder zoals Mr. Big Hollow – 20 of 25 cm (zie afbeelding), is wel passend. Een voorbinder verwent de vrouw met enkele centimeters meer, maar is vooral geschikt voor mannen met een erectieprobleem. Je schuift je slappe penis in de holle voorbinder, en kan je partner toch penetreren.

17 Reacties

 1. avatar meester jan zei:

  ligt daar de mannelijke g-spot? dan mag mijn vrouwke haar voorbinder bovenhalen 🙂

 2. avatar jeanne zei:

  heeft je vrouw zoveel voorbinders??

 3. avatar meester jan zei:

  mijn vrouw heeft geen voorbinder, maar ik ga het haar toch proberen aan te pratennn;
  lijkt me lekker!!

 4. avatar ELVIRA zei:

  ALS VROUW HEB JE TOCH NIKS AAN EEN VOORBINDER

 5. avatar van oosterwijck ludo zei:

  je kan zo een voorbinder gebruiken waarbij je een stukje in de vagina moet plaatsen

 6. avatar mara zei:

  ik sloeg de rubriek voorbinders in een seksshop altijd over, wist niet wat het was, maar nu ga ik een kijkje nemen 🙂

 7. avatar trudy zei:

  ja in de shop van deze blog vind je zo verschillende voorbinders, wij hebben de strapless voorbinder met vibratie en dat is een geweldig ding

 8. avatar blikken man zei:

  @trudy: gebruik je hem bij je man??

 9. avatar trudy zei:

  bij mij vriendin

  ik denk wel dat je hem perfect kan gebruiken bij een man maar dat is niet mijn genre

 10. avatar miriam van genechten zei:

  ik en mijn man gebruiken de bend over boyfriend en dat lukt heel goed. de voorbinder die we ooit hebben gekocht was te dik voor zijn anus

 11. avatar guido zei:

  en die bliss vibrator kan niet in de anus floepen?

 12. avatar paul s. zei:

  een vibrator met een balvorm is gemaakt voor de anus. door die balletjes zal je de vibrator niet kwijtspelen 🙂

 13. avatar smiley zei:

  lol! als je een vibrator kwijt speelt in je kont dan zit je wel met dikke shit! lol!

 14. avatar feestduivel zei:

  een voorbinder? denk dat ik dan sneller viagra zal gebruiken, je voelt dan toch nix van het naar binnen gaan

 15. avatar markske zei:

  ik gebruik een voorbinder om het vrouwtje te verwennen en als ik haar zie genieten dan komt hij ook omhoog

 16. avatar Missy zei:

  Ik ben al een tijdje op zoek naar een slip met aan de voorkant een dildo en aan de binnenkant ook een dildo voor in de vagina. Ik zoek me suf maar zie alleen slips met 3 dildo’s of alleen voor anus en een dildo daar buiten.. Enig idee waar ik deze kan vinden? Mijn schatje is namelijk bijna jarig!

 17. avatar mara zei:

  Hoi Missy. Kijk hier maar eens naar:

  http://www.erotiekonline.be/seksspeeltjes/voorbind-dildo/duo-voorbindpenis.html

  en niet duur 🙂

Reageren op dit artikel