Bart Van Lommelen

Vrijen is gezond

“Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”. Vele mannen zullen zeker en vast vertrouwd zijn met deze uitspraak. Maar wat als je tegen je partner nu kunt zeggen dat vrijen gezond is. Niet enkel is de seks gezond, het maakt ons ook nog eens gelukkig. Tegen stress zou een goede vrijpartij een uitstekende remedie zijn. Na het gerollebol zouden we ons veel rustiger en gelukkiger voelen dan voorheen. Dit komt doordat het hormoon oxytocin vrijkomt tijdens het vrijen. Dit is het hormoon van de liefde waardoor een mens zich heel gelukkig gaat voelen. Hiernaast kunnen wij jou nog andere redenen geven waarom vrijen gezond is.Vrijen is gezond

Biologische antidepressiva

Depressie komt steeds vaker voor in onze maatschappij. Vele mensen hebben last van een kleine dip of depressie. Maar voor al deze mensen is er de ideale oplossing. Door een vrijpartij komt de stof endorfine vrij in het lichaam. Deze stof brengt de mens terug in een zonnige en zomerse stemming. Straffer nog, seks zou tien keer doeltreffender zijn dan de medicatie die door de depressieve mensen wordt ingenomen.

Vrijen maakt slanker

Lui lekker in bed blijven liggen en toch fit worden. Het kan! Zo verbrand je door een lekker uurtje vrijen ongeveer 300 calorieën. Dit staat gelijk met een goed half uurtje intensief voetballen. Weg met al die vermageringspillen of diëten. Je hoeft zelfs niet speciaal naar de fitness af te zakken. Af en toe een goede vrijpartij zorgt voor een slank en strak lichaam. Je gebruikt er tevens bijna alle spieren. En is seks daarentegen niet de prettigste sport die er bestaat?

One sex a day, keeps the doctor away

Veel mensen hebben een té zwakke weerstand. Regelmatig vrijen zorgt ook voor een goede balans van het lichaam. Tijdens het vrijen komen er stoffen vrij die zorgen voor een betere weerstand waardoor je tegen mogelijke ziektes wordt behoed. Mannen met een actief seksleven hebben minder kans op prostaatkanker. Ook heeft de vrijpartij een effect op ons hart. Doordat het hart sneller gaat kloppen, gaat ook de bloedsomloop erop vooruit. Hierdoor verminder je de kans op een mogelijke hartaanval. Alsof dat nog niet genoeg is zorgt een vrijpartij voor een daling van het cholesterolgehalte. Tot slot zorgt een intense tongzoen voor een daling van de zuurtegraad in de mond. Hierdoor wordt de kans op gaatjes verkleind. Kussen maar!

Weg met de hoofdpijn

Tijdens het vrijen en bij elk orgasme komt de stof endorfine vrij. Dit is te vergelijken met morfine, maar door onszelf aangemaakt. Bij het vrijkomen van deze stof gaat de hoofdpijn vanzelf over. Niet enkel gaat de hoofdpijn met endorfine over, je wordt er ook gelukkig van. Je kan de endorfine ook terugvinden in onder andere chocolade.

Knapper door de seks

Elke miss zou voor ze gaat optreden eens lekker van bil moeten gaan. Na elke vrijpartij ziet een mens er stralender uit. De huid glanst veel meer dan voorheen. Tijdens het vrijen komt een chemische stof (feromoon) vrij waardoor je sexier wordt. De kans op puistjes wordt ook aanzienlijk verminderd. Feromonen zijn jouw geheime wapen om nog aantrekkelijker en onweerstaanbaarder te worden dan ooit tevoren.

Een beter brein

Ongelooflijk maar waar, vrijen heeft een positieve invloed op de intelligentie van de mens. Dit was de conclusie van socioloog Werner Habermehl. Bij regelmatige seks zouden je hersenen zich beter ontwikkelen en automatisch ga jij beter presteren. Habermehl voerde het experiment uit op universitaire studenten. Hij heeft de mentale prestaties van de studenten gemeten voor en na een seksuele activiteit. En wat bleek? Studenten die vaker vreeën, bereikten een beter resultaat in de test dan diegene die op droog zaad zaten. Straffer nog; ze losten de test sneller op. Zeg nu nog eens dat vrijen geen nuttige “sport” is.

Supplementen

Tegenwoordig bestaan er een heleboel supplementen die de lustgevoelens aanwakkeren. Het populairst is ongetwijfeld de alom bekende Spaanse Vlieg Extra, die in allerlei varianten bestaat. Chocoline en Sex Sugar zijn andere lustopwekkende producten.

En ze leefden nog lang en gelukkig…

Regelmatig vrijen verlengt je leven. Zo zouden mensen tot 10 jaar ouder kunnen worden! Tegenover staat wel dat je minstens drie maal per week onder de lakens moet kruipen. Een andere wetenschapper beweert dat de verhoogde levensverwachting enkel op het mannelijk geslacht slaat. Bovendien zouden seksuele actievelingen een verlaagd risico hebben op cardiovasculaire problemen én diabetes.

Reageren op dit artikel