Gitte

Waarom is zwart de favoriete kleur van seksspeeltjes?

Uit een grootschalig maandenlang onderzoek van sexshop Erotiekonline is gebleken dat niet paars, zoals dikwijls wordt verondersteld, maar zwart de favoriete kleur is voor een seksspeeltje. De rondvraag werd bij 1914 Belgische en Nederlandse mannen en vrouwen ouder dan 18 jaar afgenomen. Hieronder vind u het verbluffende resultaat.poll uitslag: favoriete kleur van sexspeeltjes

De zwarte kleur is het populairst

Zwart is de favoriete kleur voor een seksspeeltje met liefst 623 stemmen, of meer dan 30% van de ondervraagden verkoos neutraal, mysterieus zwart als favoriete kleur. Maagdelijk wit kreeg de minste stemmen achter zich.

Er zijn verschillende redenen waarom zwart populair is.

 • Zwart is een neutrale en chique kleur. Heel wat design en luxe seksspeeltjes zijn verkrijgbaar in het zwart. Deze kleur oogt stijlvol en elegant. Bekende merken, zoals Zini en Lelo fabriceren hun toppers in opvallende kleuren, maar tevens in elegant zwart. Waarom? Zwart spreekt tot de verbeelding en geeft een vibrator een vrouwvriendelijk karakter.
 • Zwart is ook een interessante kleur voor anale sexspeeltjes. Wanneer je anaal wilt masturberen, verdwijnt je butt plug of dildo in een donkere holte. Wanneer je geen anaal douche gebruikt, bestaat de kans dat er restjes uit de darm aan het anale sexspeeltje blijven hangen. Dankzij een zwart sexspeeltje zie je de restjes minder hard. Dit betekent uiteraard niet dat de onzichtbare bacterieën op de plug zijn verdwenen. Voor een grondige en hygiënische reiniging gebruik je best een toycleaner die alle onzichtbare restjes verwijderd.
 • Zwart is de kleur van extreme seks en sexy materialen zoals leder en latex. Voor wie van deze materialen houdt, houdt gegarandeerd van zwart.
3 Reacties

 1. avatar ania zei:

  mijn favoriete kleur is blauw en dat is ook te merken in mn seksspeeltjes 🙂

 2. avatar Harry zei:

  Ik heb geen favoriete kleur voor seksspeeltjes. Maar kan me wel vinden in de uitslag. Zwart staat gewoon veel duurder als een andere kleur.

 3. avatar merel zei:

  voor mij toch geen zwart. ik vind zwart helemaal geen leuke kleur om met seks te associëren.

Reageren op dit artikel